سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علم بهتر است یا ثروت

علم بهتر است یا ثروت؟
 جمعیت زیادی دور حضرت علی حلقه زده بودند. مرد وارد مسجد شد و در فرصتی مناسب پرسید: یا علی! سؤالی دارم. علم بهتر است یا ثروت؟

حضرت در پاسخ فرمود: علم بهتر است؛ زیرا علم میراث انبیاست و مال و ثروت میراث قارون و فرعون و هامان و شدّاد. مرد که پاسخ سؤال خود را گرفته بود، سکوت کرد.

در همین هنگام مرد دیگری وارد مسجد شد و همان  طور که ایستاده بود بلافاصله پرسید: یا اباالحسن! سؤالی دارم، می توانم بپرسم؟

امام (ع) در پاسخ آن مرد فرمود: بپرس!

مرد که آخر جمعیت ایستاده بود پرسید: علم بهتر است یا ثروت؟

امام (ع) فرمود: علم بهتر است؛ زیرا علم تو را حفظ می کند، ولی مال و ثروت را تو مجبوری حفظ کنی.

نفر دوم که از پاسخ سؤالش قانع شده بود، همان   جا که ایستاده بود نشست.

در همین حال سومین نفر وارد شد، او نیز همان سؤال را تکرار کرد و امام در پاسخش فرمود: علم بهتر است؛ زیرا برای شخص عالم دوستان بسیاری است، ولی برای ثروتمند دشمنان بسیار!

هنوز سخن امام (ع) به پایان نرسیده بود که چهارمین نفر وارد مسجد شد. او در حالی که کنار دوستانش می نشست، عصای خود را جلو گذاشت و پرسید: یا علی! علم بهتر است یاثروت؟

حضرت  علی (ع) در پاسخ به آن مرد فرمودند: علم بهتر است؛ زیرا اگر از مال انفاق کنی کم می شود؛ ولی اگر از علم انفاق کنی و آن را به دیگران بیاموزی بر آن افزوده می شود.

نوبت پنجمین نفر بود. او که مدتی قبل وارد مسجد شده بود و کنار ستون مسجد منتظر ایستاده بود، با تمام شدن سخن امام همان سؤال را تکرار کرد.

حضرت  علی (ع) در پاسخ به او فرمودند: علم بهتر است؛ زیرا مردم شخص پول دار و ثروتمند را بخیل می دانند، ولی از عالم و دانشمند به بزرگی و عظمت یاد می کنند.

با ورود ششمین نفر سرها به عقب برگشت، مردم با تعجب او را نگاه  کردند. یکی از  میان جمعیت گفت: حتماً این هم می خواهد بداند که علم بهتر است یا ثروت! کسانی که صدایش را شنیده بودند، پوزخندی زدند. مرد، آخر جمعیت کنار دوستانش نشست و با صدای بلندی شروع به سخن کرد: یا علی! علم بهتر است یا ثروت؟

امام (ع) نگاهی به جمعیت کرد و گفت: علم بهتر است؛ زیرا ممکن است مال را دزد ببرد، اما ترس و وحشتی از دستبرد به علم وجود ندارد.

مرد ساکت شد. همهمه  ای در میان مردم افتاد؛ چه خبر است امروز! چرا همه یک سؤال را می پرسند؟ نگاه متعجب مردم گاهی به حضرت  علی (ع) و گاهی به تازه  واردها دوخته می شد.

در همین هنگام هفتمین نفر که کمی پیش از تمام شدن سخنان حضرت  علی (ع) وارد مسجد شده بود و در میان جمعیت نشسته بود، پرسید: یا اباالحسن! علم بهتر است یا ثروت؟

امام (ع) دستش را به علامت سکوت بالا برد و فرمودند: علم بهتر است؛ زیرا مال به مرور زمان کهنه می شود، اما علم هرچه زمان بر آن بگذرد، پوسیده نخواهد شد.

مرد آرام از جا برخاست و کنار دوستانش نشست؛ آنگاه آهسته رو به دوستانش کرد و گفت: بیهوده نبود که پیامبر فرمود: من شهر علم هستم و علی هم دربِ آن! هرچه از او بپرسیم، جوابی در آستین دارد، بهتر است تا بیش از این مضحکه مردم نشده ایم، به دیگران بگوییم، نیایند!

مردی که کنار دستش نشسته بود، گفت: از کجا معلوم! شاید این چند تای باقیمانده را نتواند پاسخ دهد، آن  وقت در میان مردم رسوا می شود و ما به مقصود خود می رسیم!

مردی که آن طرف تر نشسته بود، گفت: اگر پاسخ دهد چه؟ حتماً آن  وقت این ما هستیم  که رسوای مردم شده ایم! مرد با همان آرامش قلبی گفت: دوستان چه شده است، به این زودی جا زدید! مگر قرارمان یادتان رفته؟ ما باید خلاف گفته های پیامبر را به مردم ثابت کنیم.

در همین هنگام هشتمین نفر وارد شد و سؤال دوستانش را پرسید، که امام در پاسخش  فرمود: علم بهتر است؛ برای اینکه مال و ثروت فقط هنگام مرگ با صاحبش می ماند، ولی علم، هم در این دنیا و هم پس از مرگ همراه انسان است.

سکوت، مجلس را فراگرفته بود، کسی چیزی نمی گفت. همه از پاسخ  های امام شگفت زده  شده بودند که… نهمین نفر وارد مسجد شد و در میان بهت و حیرت مردم پرسید: یا علی! علم بهتر است یا ثروت؟

امام (ع) در حالی که تبسمی بر لب داشت، فرمود: علم بهتر است؛ زیرا مال و ثروت انسان  را سنگدل می کند، اما علم موجب نورانی شدن قلب انسان می شود.

نگاه های متعجب و سرگردان مردم به در دوخته شده بود، انگار که انتظار دهمین نفر را می کشیدند. در همین حال مردی که دست کودکی در دستش بود، وارد مسجد شد. او در  آخر مجلس نشست و مشتی خرما در دامن کودک ریخت و به رو به رو چشم دوخت.

مردم که فکر نمی کردند دیگر کسی چیزی بپرسد، سرهایشان را برگرداندند، که در این هنگام مرد پرسید: یا اباالحسن! علم بهتر است یا ثروت؟

نگاه های متعجب مردم به عقب برگشت. با شنیدن صدای علی (ع) مردم به خود آمدند: علم  بهتر است؛ زیرا ثروتمندان تکبر دارند، تا آنجا که گاه ادعای خدایی می کنند، اما صاحبان علم همواره فروتن و متواضع اند.

فریاد هیاهو و شادی و تحسین مردم مجلس را پر کرده بود. سؤال کنندگان، آرام و بی  صدا از میان جمعیت برخاستند.

هنگامی که آنان مسجد را ترک می کردند، صدای امام (ع) را شنیدند که می فرمود: اگر تمام مردم دنیا همین یک سؤال را از من می پرسیدند، به هر کدام پاسخ متفاوتی می دادم.


» نظر

سازماندهی دبیران دوره راهنمایی در سال تحصیلی 92-91

با سلام و احترام

       پس ازحمدوسپاس خداوندمتعال ودرود صلوات برحضرت محمد (ص)وال محمد (ع)ضمن عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن بهار قران خدمت همکاران محترم برنامه سازماندهی دبیران دوره راهنمایی درسال تحصیلی    92-91به شرح زیر اعلام می گردد.مقتضی است مدیران محترم مراتب را به اطلاع کلیه دبیران برساند .در این زمینه نکات زیر یاداوری وتاکید می گردد.
حضور کلیه دبیران درجلسه سازماندهی الزامی است (درصورت عدم شرکت درجلسه از طریق واگذاری وکالت کتبی به همکاران اقدام نمایند)درغیراین صورت محل خدمت همکاران توسط کارشناس اموزش راهنمایی تعیین خواهد شد
امتیازات از تاریخ 1/4/91درتابلوی اعلانات اموزش راهنمایی نصب شده است لذا به کلیه همکاران توصیه میشود نسبت به اصلاح امتیازات خود(در صورت وجود اشکال)تاروز پنج شنبه مورخ5/5/91اقدام نمایند پس از این تاریخ اصلاح امتیاز مقدور نمی باشد.
امتیازات اصلاح شده به پیوست ارسال شده است . لذا به منظورجلوگیری ازتضییع حق همکاران مدیران به نحو مقتضی امتیازات را به اطلاع افراد ذینفع برسانند .
همکاران محترم جهت تنظیم برنامه کلاسی خود روزدوشنبه مورخه16/5/91به مدارس مراجعه نمایند
مکان سازماندهی:آموزشگاه شهید بهشتی داران

ردیف تاریخ وروز سازماندهی خواهران/برادران ساعت ورشته تدریس
1 91/5/9روز دوشنبه خواهران ریاضی(9-8)زبان (10-9)علوم اجتماعی(11-10)ادبیات (12-11)
2 91/5/10روز سه شنبه خواهران علوم تجربی(9-8)(حرفه فن(10-9)دینی -عربی-قران(10-11)
3 91/5/11روز چهارشنبه برادران ریاضی(9-8)زبان(10-9)علوم اجتماعی(11-10)ادبیات (12-11)
4 91/5/12روزپنج شنبه برادران علوم تجربی (9-8)حرفه فن(10-9)دینی عربی-قران(11-10)


 


» نظر

دریافت هدیه

مدیران محترم آموزشگاههای راهنمایی جهت دریافت هدیه نفرات برتر مسابقه علمی دانش آموزان دوره راهنمایی  به آموزشگاه دخترانه کاشانی داران مراجعه فرمایید .( اسامی دانش آموزان در ادامه مطلب درج گردیده است .)

ادامه مطلب...

» نظر

چگونه کلاس درس را اداره و کنترل کنیم

از مهمترین عواملی که در اداره ، کنترل و رهبری کلاس درس به معلمان می تواند کمک کند و به عنوان عوامل موثر مطرح باشد می توان به:الف – شخصیت معلم ب – دانش معلم – ج – مهارتهای تدریس نام برد.
مجموعه ای از ویژگیهای رفتاری هر فرد نماینده شخصیت آن فرد است . معلم باید فردی صبور ، خونگرم ،مهربان و اجتماعی باشد. و سعی کند با رفتار های خوب و مناسب خود اثر مثبت بر رفتار دانش آموزان بگذارد. معلمی در اداره ،هدایت و رهبری کلاس درس خودموفق است که توانایی حل هوشمندانه تعارضها و تضاد های موجود در مباحث کلاسی را دارا باشد. یعنی در هنگام بحث و گفتگو دانش آموزان با توجه به روشهای معقول سعی کند آن تضادها و اختلافات را در بین دانش آموزان حل کند. و اگر در این راه توفیقی بدست نیاورد ممکن است چنین دانش آموزانی را به کلاس دیگر انتقال دهد. و یا ممکن است ...

 

ادامه مطلب...

» نظر

اللهم عجل لولیک الفرج

یک عمر تو زخمهای ما را بستی

هر روز کشیدی به سر ما دستی

شعبان که به نیمه می رسد آقا جان

ما تازه به یادمان میاید هستی

جلیل صفربیگی


» نظر

پرسش و پاسخ

با توجه به سوالاتی که در خصوص مصوبه (هشتصدو پنجاه و پنجمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مورخ 11/11/1390) مطرح گردیده به برخی از سوالات که استان ها با آنها مواجه بوده اند در ذیل پاسخ داده می شود.

سوال 1-آیا دانش آموزان پایه اول باهر تعداد مواد درسی تجدیدی می توانند به صورت مشروطه در پایه دوم ثبت نام کنند؟بلی

سوال 2- آیا از دانش آموزان پایه اول ارتقائ مشروط از دروس باقیمانده در پایه دوم امتحان به عمل می آید؟ خیر

سوال 3- شرط شرکت در یک نوبت امتحان اضافی بعد از پایان نوبت ارزشیابی خرداد ماه چیست؟فقط شامل دانش آموزانی می گردد که در کلاسهای جبرانی شرکت کرده اند.

سوال 4- تشکیل کلاسهای جبرانی در مناطق چگونه خواهد بود؟

هر منطقه آموزشی طبق ماده 3 آیین نامه ارزشیابی تحصیلی  و تربیتی دوره راهنمایی تحصیلی و بند 2 مصوبه مذکور بایستی تدابیر لازم برای تشکیل کلاسهای جبرانی را اتخاذ نمایند.

سوال 5- آیا مفاد بند 3 مصوبه شامل غایبین غیر موجه نیز می شود؟ بلی

سوال6- نمره دانش آموزانی که در نوبت امتحانی مهر ماه شرکت می کنند چگونه ثبت می شود؟در ستون شهریور ماه

سوال 7-بند 3 مصوبه شامل دانش آموزان کدام پایه های تحصیلی می شود؟ 

هر 3 پایه تحصیلی

سوال 8-آیا در کارنامه پایه اول دانش آموزی که به صورت مشروط به پایه دوم می رود تغییری صورت می گیرد؟ توضیحات لازم به صورت سیستمی قید می گردد

سوال 9- دانش آموزی که در پایه اول برای وی وقفه تحصیلی یا ترک تحصیل ثبت شده باشد، ادامه تحصیل او در سال تحصیلی 92-91 چگونه است؟ در پایه ششم ابتدایی ثبت نام کرده و ادامه تحصیل می دهد.

برگرفته شده از بخش اطلاعیه های سایت دفتر آموزش متوسطه راهنمایی وزارت آموزش و پرورش


» نظر

سازماندهی دبیران دوره راهنمایی

سازماندهی دبیران دوره راهنمایی منطقه فریدن در سال تحصیلی 92-91شهریور ماه انجام خواهد شد


» نظر

بازگشت محبت

معلّم کلاس پنجم دبستان وارد کلاس شد و پس از صحبت هاى اولیه، مطابق معمول به دانش آموزان گفت که همه آن ها را به یک اندازه دوست دارد و فرقى بین آنها قائل نیست. البته او دروغ می گفت و چنین چیزى امکان نداشت. مخصوصاً این که پسر کوچکى در ردیف جلوى کلاس روى صندلى لم داده بود به نام تدى استودارد که خانم تامپسون چندان دل خوشى از او نداشت. ...

پس از مدتى، ذهن تدى دوباره زنده شد. هر چه خانم تامپسون او را بیشتر تشویق می کرد او هم سریعتر پاسخ می داد. به سرعت او یکى از با هوش ترین بچه هاى کلاس شد و خانم تامپسون با وجودى که به دروغ گفته بود که همه را به یک اندازه دوست دارد، امّا حالا تدى محبوبترین دانش آموزش شده بود ...


ادامه مطلب

» نظر

اعیاد شعبان مبارک

طلوع ماه شعبان ماه رسول الله (ص)، مطلع النور،ماه آماده سازی روح برای وارد شدن به ضیافت الله بر عموم شیعیان مبارک باد.

شعبان که مه سرور هر مردو زن است                     تابان ز وجود جلوه ی چهار تن است

هم مولد سجاد(ع)واباالفضل(ع)وحسین(ع)       هم مولد پاک حجت بن الحسن(عج)است

الهی رجب گذشت و ما از خود نگذشتیم!!!

                                                                 الهی تو از ما درگذر!


» نظر

اللهم عجل لولیک الفرج

تویی که در نفست می‌وزد شمیم بهار                            بیا به کوچه ما، عطر نرگسانه بیار

تو جاودانه‌‌تر از حس آفتاب و درخت                             تو عاشقانه‌تر از شوق آب و شالیزار

برای از تو سرودن بهانه لازم نیست                                حکایت نفس است و حلاوت تکرار

چه عطری از تو در آفاق من پراکنده ست              که شعر، مست شده، واژه را نمانده قرار

چقدر شعر من از واژه "تو" لبریز است                           چقدر ذوق من از انتظار تو سرشار

چقدر بی تو نفس می‌کشم؛ دریغ از من                   چقدر خسته ام از این هوای تیره و تار

چه می‌شود که بیایی؟، چقدر رویایی است               در این سیاه زمستان، طلوع صبح بهار

محمد امین زاده


» نظر